Friet met…
stoofvlees

 

Dit BFF-gerecht is een goede start van het weekend. Wij hebben een toprecept voor deze overheerlijke niet-zo-guilty-pleasure.

 

Dit heb je nodig

  • 500 g runderriblappen of sukadelappen (liefst met wat vet eraan, voor de smaak en dan droogt het vlees niet uit)
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 1 el paprikapoeder
  • peper en zout
  • 1 klontje roomboter
  • 1 ui, in partjes gesneden
  • 1 tomaat, in stukjes gesneden
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 scheut rode wijn
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 700 g verse Vlaamse frieten
  • 100 g cheddar kaas

 

Zo maak je het

Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen. Dan verwarm je de olie in een grote, liefst gietijzeren sudderpan. Kruid het vlees met peper, zout en paprikapoeder en leg de lappen in de pan met olie. Voeg dan het klontje roomboter toe en braad het vlees aan. Snijd de tomaat in stukjes en de ui in partjes en voeg ze toe aan het vlees samen met de laurierblaadjes. Roer alles door elkaar en voeg dan de wijn en vervolgens de bouillonblokjes toe. Voeg als laatste een scheut heet water toe totdat het vlees onder staat. Laat heel even goed warm worden en zet het vuur laag. Laat het vlees ca. 2 uur lekker sudderen. Check af en toe even: raakt het vocht op? Voeg dan nog wat heet water toe. Het vlees is klaar, wanneer het uit elkaar valt als écht draadjesvlees.

 

Wanneer het vlees bijna klaar is, kunnen de frieten gefrituurd worden in de frituurpan met een temperatuur tot 175 ˚C. Serveer de frieten met het draadjesvlees en strooi er wat fijngesneden cheddar overheen.

 

Tip: Bij dit gerecht is het heerlijk om wat guacamole en zure room te serveren. 

 

Eet smakelijk!

 

Door: Meagan Suares

Bron: The Sam Livecast.