Dit heb je nodig
(voor 4 sandwiches)
BBQ-saus
120 ml ketchup
120 ml appelazijn
klein scheutje tabasco
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
2 el bruine suiker
60 ml water
5 portobellopaddenstoelen, in dunne plakjes
8 kastanjechampignons, in dunne plakjes
koolzaadolie
 
Feta-koriander topping
handvol verse koriander, fijngesneden
handvol verse peterselie, fijngehakt
50 g feta
2 sjalotjes, fijngesneden
scheutje olijfolie
2 tl witte wijnazijn
zout en peper
 
4 afbakpuntbroodjes
mayonaise
 
Zo maak je het

Begin met het bakken van de gesneden champignons, bak ze in een scheutje koolzaadolie mooi goudbruin. Voeg paprikapoeder en komijn toe en bak een paar minuten. Voeg alle andere ingrediënten voor de BBQ-saus toe. Roer alles goed door elkaar en laat ongeveer 10 à 15 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur als de saus is ingedikt. Meng alle ingrediënten voor de topping door elkaar. Voeg eventueel zout en peper toe voor de smaak. Voeg eventueel extra witte wijnazijn toe om het geheel wat zuurder te maken. Verwarm de oven zoals op de verpakking van de broodjes beschreven staat. Bak ze. Snijd de broodjes open smeer er eventueel wat mayonaise op. Schep de hete BBQ-saus met portobello in het broodje en strooi de feta-koriander topping hier overheen. Klaar!
 

Eet smakelijk!

Sfeerbeeld: The Artful Desperado