Homemade Chicken Fingers

 

 

 

Eindelijk het is weer Big Fat Friday! Het moment om weer even te genieten. Dit keer zijn het deze overheerlijke Chicken Fingers. Eettip: serveer er een lekkere dipsaus bij!

 

Dit heb je nodig

  • 500 g (scharrel) kip
  • 1 schaaltje pankokruiden (Japans paneermeel)
  • 1 schaaltje bloem à 250 g
  • 1 tl uipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zeezout
  • 1 losgeklopt ei
  • zout en peper naar smaak

 

Zo maak je het

Verwarm de frituurpan naar 190°C of gebruik een wok met zonnebloemolie wanneer je geen frituurpan tot je beschikking hebt.

 

Dep de kipfilet droog met een stukje keukenrol en snijd hem vervolgens in repen van ca. 2 cm dik dik en 8 cm lang.

 

Doe de uipoeder, knoflookpoeder en een hoeveelheid peper en zout naar wens bij de bloem en schep dit even goed om. Wentel een stukje kipfilet door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Herhaal deze stap vervolgens voor hetzelfde stukje kip. Herhaal de stap tot alle stukjes kipfilet voorzien zijn van een dubbele paneerlaag. Frituur de kipfingers zo’n 5 minuten in de hete olie tot ze bruin beginnen te kleuren en lekker krokant zijn.

 

Eet smakelijk!

 

 

Beeld: Real food dad