3x maaltijd­salade

 

Geen zin in een stevige hap? Dan zijn deze salades perfect.

 

Oosterse tonijnsalade met mango

 

Janny schreef al eens over deze nieuwe trend, de poké bowl, maar dit is het recept!

 

Dit heb je nodig:

Voor 1 salade

  • 2 el plantaardige olie
  • 1 el Ponzu saus
  • puntje wasabi
  • 100 g tonijn voor sushi, in stukjes gesneden
  • halve mango, gesneden
  • 125 g zeewiersalade
  • 1/5 tl zwarte sesamzaadjes
  • 75 g gemengde salade
  • halve avocado, gesneden
  • zeezout

 

Zo maak je het:

Neem een kommetje met de plantaardige olie, Ponzu saus en wasabi en mix het goed door elkaar. Voeg de tonijnstukjes, mangostukjes en zeewiersalade toe aan een kom en voeg daarbij 1 eetlepel dressing. Voeg de sesamzaadjes erbij. Neem een andere kom voor de sla, avocadostukjes en het tonijnmengsel. Giet de rest van de dressing erbij, hussel door elkaar en maak het af met wat zeezout. 

 

Tip: Iets steviger eten? Voeg er rijst aan toe. 

Macaronisalade met mozzarella en prosciutto

 

Dit heb je nodig:

Voor 2 personen

  • 300 g schelpjespasta
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 100 g bleekselderij, in stukjes gesneden
  • 1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden
  • 100 g prosciutto di Parma
  • 125 g mozzarella, in stukken gesneden
  • 3 el kappertjes
  • 3 el mayonaise
  • 120 ml karnemelk
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl suiker
  • olijfolie
  • handje fijngesneden peterselie
  • zout en peper

 

Zo maak je het:

Kook de pasta volgens de aanwijzing die op de verpakking staat. Giet de schelpjes af, spoel even na met koud water en doe ze dan in een grote kom. Neem een andere kom en voeg daar de mayonaise, karnemelk, rodewijnazijn, suiker, een scheut olijfolie en een snuf peper en zout bij. Meng alles door elkaar. Voeg de dressing nu samen met de pasta en voeg nog wat peper en zout toe voor de smaak. Nu kan de rest bij de salade. De bleekselderij, paprika, prosciutto, mozzarella, kappertjes en peterselie maken de salade helemaal af.

Maaltijdsalade met aardbeien, avocado, spinazie en kip 

 

Dit heb je nodig:

Voor 2 personen

  • 60 ml olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 tl suiker
  • 2 stukken kippenborst
  • 600 g spinazie
  • 6-8 grote aardbeien gehakt in kwartjes
  • 1 avocado, in stukken gesneden
  • 3-4 rode uien, gesneden in ringen
  • 50 g feta kaas
  • 2 el gehakte amandelen
  • peper 
  • zout

 

Zo maak je het:

Neem een kom en meng de olijfolie, balsamicoazijn, suiker en een snufje peper en zout door elkaar. Verdeel de dressing in twee delen. Voeg aan één deel van de dressing de kip toe en laat het een half uurtje lekker marineren. Pak de grillpan en grill de kip mooi goudbruin aan beide zijden. Laat de kip even afkoelen en snijd ’m in plakken. Neem een bord en verdeel de spinazie, de aardbeien en de rode ui en giet de overgebleven dressing eroverheen. Voeg nu de avocado, gesneden kip, feta en amandelen toe. 

 

Eet smakelijk!

 

Bron: Food Crush